+211 18 47 922 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

planapic

Πολλοί υποστηρίζουν ότι «στόχος χωρίς πλάνο είναι απλά ευχή» και η εμπειρία τους δικαιώνει. Πλάνο είναι το σύνολο των ενεργειών που χρειάζονται για να πάμε από το σημείο που βρισκόμαστε στο σημείο που θέλουμε, δηλαδή οι απαιτούμενες ενέργειες για την επίτευξη του στόχου. Ονομάζουμε Plan A το πρώτο σύνολο ενεργειών που θέτουμε σε εφαρμογή και φυσικά θέλουμε να είναι επιτυχές. Αν όχι, προχωράμε στο Plan B, C, D… Ίσως είναι χρήσιμο να διαμορφώνουμε εξαρχής ένα – δύο εναλλακτικά πλάνα δράσης, αλλά είναι κρίσιμο να κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας του Plan A.


Γιατί, όμως, αποτυγχάνει το Plan Α; Και τι μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας του;


Ο κυριότερος λόγος αποτυχίας είναι ότι δημιουργείται για εξυπηρετήσει ένα στόχο που δεν είναι πραγματικά «δικός μας» ή δεν είναι αρκετά σημαντικός για εμάς. Όσο καλό κι αν είναι το πλάνο, όταν ο στόχος δεν είναι σημαντικός, έχουμε μειωμένη αυτο-παρακίνηση, κάθε εμπόδιο φαντάζει ανυπέρβλητο και εύκολα σταματάμε την προσπάθεια. Όταν ο στόχος είναι σημαντικός, οι λόγοι αποτυχίας του Plan A σχετίζονται με το σχεδιασμό και το περιεχόμενό του. Πιο συγκεκριμένα, κατά την επιλογή των ενεργειών, περιοριζόμαστε στα «συνηθισμένα», σε αυτά που κάνουν οι άλλοι, δεν εξετάζουμε αρκετές εναλλακτικές προσεγγίσεις και δεν ανακαλύπτουμε όλα όσα θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα και ευκολότερα, καταλήγοντας έτσι σε ενέργειες περιορισμένης αποτελεσματικότητας. Επίσης, συχνά παραβλέπουμε ή υποτιμούμε πιθανά εμπόδια και όταν αυτά εμφανιστούν, όντας εντελώς απροετοίμαστοι να τα διαχειριστούμε, εγκαταλείπουμε το πλάνο στο σύνολό του. Αντιστοίχως, κατά το σχεδιασμό του πλάνου αγνοούμε τη συνολική επίδραση του περιβάλλοντος και δίνουμε ελάχιστη ή καθόλου προσοχή στην ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών, μηχανισμών δηλαδή που θα υποστηρίξουν την υλοποίηση του πλάνου. Τέλος, συχνά προσπαθούμε να υλοποιήσουμε το πλάνο χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση από τον αρχικό σχεδιασμό, ξεχνώντας ότι αυτός αναφερόταν στο μέλλον. Έτσι, χωρίς τακτική παρακολούθηση του πλάνου χάνουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κατάλληλες παρεμβάσεις για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία του.


Συνεπώς, οι πιθανότητες επιτυχίας του Plan A αυξάνονται σημαντικά όταν:
•  ο στόχος που εξυπηρετεί το πλάνο είναι δικός μας και είναι σημαντικός
•  περιλαμβάνουμε στο πλάνο ενέργειες που όντως μπορούμε να υλοποιήσουμε, έχοντας διερευνίσει και αξιοποιήσει όλες μας τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες
•  έχουμε προβλέψει πιθανά εμπόδια και έχουμε διαμορφώσει τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης
•  έχουμε αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει το περιβάλλον και έχουμε αναπτύξει υποστηρικτικές δομές
• παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του πλάνου, διατηρούμε την ευελιξία μας και κάνουμε εγκαίρως τις προσαρμογές που χρειάζονται.


Φυσικά, αποτυχία του plan A δε πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγεί στην εγκατάλειψη ενός σημαντικού στόχου. Μπορούμε να προχωρήσουμε με το plan B και όσα ακόμη χρειαστούν, αξιοποιώντας τις γνώσεις που ακοκομίσαμε από τα προηγούμενα. Ας θυμόμαστε, όμως, ότι κάθε πλάνο που θέτουμε σε εφαρμογή, θέλουμε να πετύχει. Όσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας του εξασφαλίσουμε, τόσο λιγότερα εναλλακτικά θα χρειαστούμε μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας!

..

 

ask listen think

[English text below]

Το coaching σας υποστηρίζει να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε στη ζωή και στην εργασία σας. Σας βοηθά να θέσετε στόχους και να σχεδιάσετε κατάλληλες ενέργειες για να τους πετύχετε. Στην ουσία σας οδηγεί ευκολότερα, γρηγορότερα και ασφαλέστερα στο σημείο που θέλετε να φτάσετε. Οι coaches αξιοποιούμε κατάλληλες προσεγγίσεις, μεθοδολογίες και εργαλεία για να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε και να πετύχετε αυτό που πραγματικά θέλετε. Ορισμένες από τις δεξιότητες των coaches μπορείτε, σήμερα κιόλας, να αρχίσετε να τις αναπτύσσετε κι εσείς και να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη! 
Ξεχωρίζω τρεις και τις συνοψίζω στη φράση: «ακούω, ρωτάω για να μάθω και μαθαίνω από όσα μου συμβαίνουν». Εστιάζω σε αυτές γιατί θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και τους άλλους, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας καθώς και τον τρόπο που λειτουργείτε. Έτσι, θα μπορείτε να διαχειρίζεστε καλύτερα το παρόν σας και να διαμορφώνετε το μέλλον σας.
«Ακούω» σημαίνει ότι ακούω πραγματικά όλα όσα μου λένε, αυτό που συχνά ονομάζουμε «ενεργητική ακρόαση».

sab article

Και πόσα δεν έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τους προσωπικούς μας σαμποτέρ! Για εκείνες τις φωνές που καταλαμβάνουν τη σκέψη μας κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, κάθε φορά που τολμάμε έστω να ονειρευτούμε κάτι καλύτερο για εμάς!

Με κραυγές ή ψίθυρους, οι σαμποτέρ μας είναι πάντα εκεί για να μας εμποδίσουν να προχωρήσουμε. Μας λένε σε κάθε τόνο ότι δεν μπορούμε, δεν αξίζουμε, δεν είμαστε αρκετά ικανοί, αρκετά έξυπνοι, αρκετά πλούσιοι, αρκετά όμορφοι, αρκετά... Μας επιβάλλουν την εικόνα ενός αδύναμου εαυτού για να μας κάνουν υποχείριά τους. Μόνον έτσι θεωρούν ότι θα διατηρήσουν την υπόστασή τους: θα υπάρχουν μόνο αν τους πιστεύουμε και κάνουμε ό,τι λένε – δηλαδή όταν δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από όσα κάναμε μέχρι τώρα, όταν συναινούμε στη μηδενική πρόοδο που απαιτούν.

w2image abccubes

Σε όλους έχει τύχει κάποιες φορές να μην έχουμε «καλή διάθεση» ή να ξεκινάμε τη μέρα με καλή διάθεση και στην πορεία να συμβαίνει κάτι που μας προκαλεί εκνευρισμό, θυμό, απογοήτευση και άλλα δυσάρεστα συναισθήματα με αποτέλεσμα να «χαλάει η μέρα μας».
Και πιστεύουμε ότι «η μέρα μας χάλασε» εξαιτίας του γεγονότος που συνέβη. Για παράδειγμα, δεν μας πήραν στη δουλειά που είχαμε δώσει συνέντευξη και νευριάζουμε, θυμώνουμε ή στεναχωριόμαστε, κατηγορούμε τον εαυτό μας ή τον υπεύθυνο προσλήψεων. Μένουμε με το θυμό ή την απογοήτευση και συμπεριφερόμαστε ανάλογα: δε στέλνουμε βιογραφικό στην επόμενη αγγελία που βλέπουμε «γιατί όλα τα ίδια είναι και σιγά μη με πάρουν», τσακωνόμαστε με το σύντροφό μας για κάτι ασήμαντο, ακυρώνουμε την βραδυνή έξοδο, κλπ. κλπ. κλπ. Με τον καιρό η ζωή μας καταλήγει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εξωτερικά γεγονότα. Κι όμως, μπορούμε ανά

 TRAININGCOACHING

«Εκπαίδευση και ανάπτυξη» είναι πολύ συχνά απαντώμενες λέξεις στην HR βιβλιογραφία. Ορθώς διαχωρίζονται οι έννοιες, καθώς η ανάπτυξη είναι ευρύτερη της εκπαίδευσης: δε σημαίνει, δηλαδή, ότι απλώς διδάχθηκα κάτι, αλλά ότι πλέον μπορώ να το εφαρμόσω χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Στην ανάπτυξη, το ζητούμενο είναι και να ξέρω και να μπορώ και να θέλω.

Κατά το σχεδιασμό ενεργειών ανάπτυξης ανθρώπων, ιδιαιτέρως όσων αφορούν στα επονομαζόμενα soft skills, είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμόμαστε ότι η εκπαίδευση είναι ένα μόνο βήμα. Σύμφωνα δε με το μοντέλο KASH (Sparrow & Knight, 2006), η επιτυχία και η διάρκεια της ανάπτυξης (development) εξαρτάται από τέσσερις διαστάσεις: γνώσεις (knowledge), στάσεις (attitudes), ικανότητες (skills) και συνήθειες (habits).

Focus coaching

To coaching σας βοηθάει να μεταβείτε ευκολότερα, γρηγορότερα και ασφαλέστερα εκεί που θέλετε να φτάσετε.

Σας υποστηρίζει να απελευθερώσετε τη δυναμική σας, να αξιοποιήσετε και να διευρύνετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας, να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε συγκεκριμένες ενέργειες για να πετύχετε τους στόχους σας.

Επικοινωνια

Τηλέφωνο: 211 18 47 922

Κινητό: 697 48 85 428

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: www.focuscoaching.gr