+30 6974 885 428 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Και πόσα δεν έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τους προσωπικούς μας σαμποτέρ! Για εκείνες τις φωνές που καταλαμβάνουν τη σκέψη μας κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, κάθε φορά που τολμάμε έστω να ονειρευτούμε κάτι καλύτερο για εμάς!

Με κραυγές ή ψίθυρους, οι σαμποτέρ μας είναι πάντα εκεί για να μας εμποδίσουν να προχωρήσουμε. Μας λένε σε κάθε τόνο ότι δεν μπορούμε, δεν αξίζουμε, δεν είμαστε αρκετά ικανοί, αρκετά έξυπνοι, αρκετά πλούσιοι, αρκετά όμορφοι, αρκετά... Μας επιβάλλουν την εικόνα ενός αδύναμου εαυτού για να μας κάνουν υποχείριά τους. Μόνον έτσι θεωρούν ότι θα διατηρήσουν την υπόστασή τους: θα υπάρχουν μόνο αν τους πιστεύουμε και κάνουμε ό,τι λένε – δηλαδή όταν δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από όσα κάναμε μέχρι τώρα, όταν συναινούμε στη μηδενική πρόοδο που απαιτούν.

Η επιμονή τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Ακόμη κι όταν, κάποιες στιγμές, καταφέρνουμε να κλείσουμε τα αφτιά μας και κάνουμε ένα πρώτο δειλό βήμα, δεν το βάζουν κάτω. Οι σαμποτέρ επανέρχονται με το ίδιο ή ελαφρώς αλλαγμένο προσωπείο για να μας αποδυναμώσουν. Το να αδιαφορήσουμε για λίγο, φαίνεται πως δεν λύνει το πρόβλημα. Και αν δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε, τι μπορούμε να κάνουμε; Μπορούμε μήπως να ...φτιάξουμε τη σχέση μας με τους σαμποτέρ μας; Και πώς γίνεται;
Ναι, μπορούμε να χτίσουμε μια εποικοδομητική σχέση μαζί τους. Αν ακούσουμε προσεκτικά τι μας λένε, χωρίς αίσθημα κατωτερότητας, θυμό ή απογοήτευση. Αν τους ακούσουμε για λίγο σαν «δασκάλους», που σίγουρα δεν έχουν καλούς τρόπους και δεν είναι απόλυτα αντικειμενικοί, αλλά προσπαθούν να μας πουν αυτό που εκείνοι ξέρουν και νομίζουν ότι είναι αλήθεια. Οι σαμποτέρ λένε διαφορετικά πράγματα στον καθένα μας και αξίζει να τους ακούσουμε, γιατί τις περισσότερες φορές αναφέρονται σε αυτό που φοβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε ως αδυναμία μας - άσχετα με το αν είναι πράγματι έτσι ή όχι. Αυτό όμως είναι ένα από τα σημεία που χρειάζονται την προσοχή μας, για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε.

Οι σαμποτέρ διεκδικούν ένα ρόλο στη ζωή μας. Πήραν το ρόλο του «κακού» μέχρι τώρα. Σήμερα μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, μπαίνοντας σε έναν ειλικρινή διάλογο μαζί τους, δίνοντάς τους την προσοχή που τους αναλογεί, θέτωντας σαφή και ξεκάθαρα όρια στη σχέση μας. Αντί να τους βλέπουμε σαν εχθρό με τον οποίο βρισκόμαστε σε μια διαρκή και απείρως ενεργοβόρα πάλη, είναι προτιμότερο να αφιερώσουμε λίγη ενέργεια για να μετατρέψουμε τους σημερινούς σαμποτέρ μας σε πιστούς συνοδοιπόρους για πάντα. Αν εστιάσουμε τις προσπάθειές μας, μπορούμε πράγματι να μετατρέψουμε τους σαμποτέρ σε συμμάχους μας.

Copyright © 2019 FocusCoaching. All Rights Reserved. Developed by JustOnLine